štvrtok, 8. októbra 2015

Steak z tuniaka s grilovanou zeleninou



Suroviny na 2 porcie:
2 steaky z tuniaka á 250g
1 PL repkový olej
1 väčšia cuketa
½ červenej papriky
½ žltej papriky
250 g šampiňónov
1  väčšia červená cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
sójová omáčka
olivový olej
kurkuma
petržlenová vňať
sezamové semiačka

Postup:
Na panvici si zohrejeme  1 PL repkového oleja a sprudka opečieme steaky z tuniaka, cca. 3-4 minúty z každej strany. Tuniak je rýchlo hotový a tak ho nepečieme dlho aby sme ho nevysušili. Po upečení osolíme a okoreníme a necháme chvíľu odležať.  Ja som použila čerstvo mleté 4-farebné korenie.
Všetku zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Dáme do misy, pridáme olivový olej, sójovú omáčku, červenú papriku, kurkumu a necháme chvíľu odležať (cca. ½ hodinky). Rozpálime si panvicu (olej nepridávame) a naloženú zeleninku opečieme do chrumkava. Počas grilovania osolíme a okoreníme.  Zeleninu nesolíme skôr, pustila by šťavu a neugrilovala  by sa nám do chrumkava. Grilovanú zeleninku naservírujeme na taniere, posypeme sezamovými semiačkami, petržlenovou vňaťou a podávame so steakom z tuniaka.
Ak budete pripravovať väčšie množstvo zeleniny, je možné upiecť ju v rúre v hlbokom pekáči na vysokej teplote.
Miesto tuniaka môžete použiť steak z lososa alebo inú rybu, či mäso. Prípadne môžete zeleninu servírovať s ryžou, kuskusom, bez mäsa/ryby :)
 
 Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára