pondelok, 17. novembra 2014

Kokosové ježe



Suroviny:

250 g práškového cukru

2 vajcia (izbovej teploty)

80 g masla (izbovej teploty)

3 PL teplého medu

150 ml mlieka (izbovej teploty)

300 g hladkej múky

1 prášok do pečiva


Postup:

Práškový cukor, vajcia a maslo vyšľaháme do hladka. K zmesi pridáme teplý med, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Premiešame a cesto vylejeme (rovnomerne rozotrieme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 20 minút pri 180 stupňov. Cesto by malo byť po upečení zlatistej farby.


Po upečení a vychladnutí cesta, cesto nakrájame na pravidelné obdĺžniky.


Poleva:

200 g masla

30 g kakaa

200 g práškového cukru

10 PL mlieka

4-5 PL rumu


Všetky suroviny na polevu (okrem rumu) rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme chvíľu prevrieť. Po miernom vychladnutí pridáme rum.


Do čokoládovej polevy namáčame nakrájané cesto a obaľujeme v kokosovej múčke.
                                                                    Dobrú chuť :)