štvrtok, 20. marca 2014

Pohánkové lievance

Suroviny (na cca. 16 kusov – podľa hrúbky/veľkosti)
200 ml mandľového mlieka
150 ml vody
150 g pohánkovej múky
70-80 g hladkej múky
2 vajcia
štipka soli
1 PL trstinového cukru
1,5 ČL prášku do pečiva
1,5 ČL vanilkového extraktu
2 PL rozpusteného kokosového oleja

Postup:
V miske si zmiešame pohánkovú a hladkú múku, prášok do pečiva, cukor a štipku soli. Mandľové mlieko zriedime s vodou, pridáme 2 vajcia, vanilkovú arómu a rozmiešame. Suchú zmes vlejeme do mokrej, zľahka premiešame a na záver pridáme ropustený kokosový olej. Zmes necháme 10-15 minút odstáť. Na panvici zohrejeme kvapku kokosového oleja a pomocou naberačky tvoríme lievance s priemerom 8 cm. Pečieme na miernom ohni cca. 3-4 minúty z každej strany. Otočíme keď sa na lievanci začnú tvoriť bublinky. Panvicu potrieme olejom iba pred pečením prvého lievanca.

Podávať môžeme s bielym jogurtom gréckeho typu, ľubovoľným ovocím, javorovým sirupom....podľa chuti :)


Dobrú chuť :)

4 komentáre:

  1. O tomhle jsem ještě neslyšela, každopádně musím vyzkoušet, protože vypadají nádherně! :)

    S pozdravem Andrea :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka určite vyskúšajte. Nielenže sú výborné, ale aj zdravé :) Kľudne do cesta pridajte aj trošku škorice v prípade, že by vám chuť pohánkovej múky nevyhovovala, alebo ju môžete nahradiť akoukoľvek inou celozrnnou múkou.

      Odstrániť
  2. Tak, vyzkoušeno, a jen se po tom zaprášilo! Přítel už ani nic jiného nechce, a já taky ne :D. Jsou úžasné, a tak krásné na pohled, skoro nám bylo líto je sníst :D. A děkuju za radu se skořicí, přítel je na tu chu´t té mouky trošku háklivý. Opravdu parádní recept! A v novém článku o dezertu s kokosem a čokoládou jsem hned vzala tužku a opsala jwem si recept, vypadá to skvěle a přítel zbožňuje kokos :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka, nesmierne ste ma potešili. Ste velmi mila. Ďakujem krásne za spätnú väzbu. Mam obrovskú radosť, ze ste si aj s priatelom pochutili. Veru, občas treba tých našich chlapov trošku "ošidiť" alebo im nepovedať všetky "tajné" suroviny, aby to neodsúdili ešte skôr ako to vyskúšajú :) Ten kokosovo-čokoládový zákusok je vskutku božsky :) Robí sa síce na etapy, kôli chladeniu jednotlivých vrstiev, ale výsledok stojí za to. Dajte mi potom prosím vedieť, či sa vydaril :)

      Odstrániť