piatok, 7. marca 2014

Avokádová nátierka

Takto si avokádovú nátierku pripravujem ja.
Suroviny:
1 zrelšie avokádo
soľ
korenie
citrónová šťava

Postup: 
Avokádo pozdĺžne prekrojíme, rozdelíme, vyberieme kôstku a dužinu lyžičkou vyberieme. Avokádo dáme do misky a vidličkou roztlačíme. Pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie podľa chuti. 
Podávame na chlieb, pečivo, ale aj ako dip k rôznej zelenine, do šatátov, či do wrapov s kuracím mäsom/syrom syrom so zeleninou.

 

Avšak základný recept na avokádovú nátierku, čiže Guacamole je následovný:
1 avokádo
1 paradajka
1/2 červenej cibule
cesnak
limetková šťava
1 PL čerstvej koriandrovej alebo petržlenovej vňate
soľ
čili paprička, najlepšie jalapeno.

Postup:  
Avokádo prekrojíme, rozdelíme, vyberieme kôstku a dužinu lyžičkou vyberieme. Rozmixujeme alebo vidličkou roztlačíme. Pridáme limetkovú šťavu, soľ, prelisovaný cesnak a čili.
Paradajku, červenú cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno nakrájame a pridáme k ochutenému avokádu a premiešame.

Podávame k hriankam, tortilam, s krekrami....

Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára