nedeľa, 8. decembra 2013

Pudingový koláč s kyslou smotanou

Suroviny

Cesto:
5 vajec
250g práškového cukru
1 vanilkový cukor
250g polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
1 dcl vody
1 dcl oleja
1 PL kakao


Puding:
1 liter mlieka
2 balíčky čokoládového pudingu
3 lyžice kryštálového cukru

3 kyslé pochúťkové smotany á 250 ml
3 PL práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
kakao na posypanie

Postup:
V troške mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom. Po zovretí vlejeme doň rozmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme puding.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vodu a olej kým nám nevznikne spenená konzistencia. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech. Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre upečieme pri 180 stupňov cca. 35-40 minút. Na vychladnutý koláč natrieme smotanu rozmiešanú s práškovým a vanilkovým cukrom, posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť :)