štvrtok, 4. apríla 2013

Biskupský chlebíček

Suroviny:
200 g masla
200 g práškového cukru
240 g hladkej múky
5 vajec
½ prášku do pečiva
kôra a šťava z 1 citróna
100 g kandizovaného ovocia (napr. brusnice, papája, ananás...)
50 g nasekanej horkej čokolády
50 g nasekaných vlašských orechov
50 g nasekaných mandlí
čokoládová poleva (100 g čokolády na varenie + 50g stuženého tuku)



Postup:
Zmäknute maslo vymiešame s cukrom a potom postupne pridávame žltky a šťavu z citróna. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Do zmesi masla a žltkov primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovej kôry. Zľahka primiešame vyšľahaný sneh a nakoniec nasekané kandizované ovocie (brusnice, papája, mango, ananás...ktoré si pomiešame s troškou múky aby sa k sebe nelepili), oriešky a čokoládu.
Formu na biskupský chlebíček si vymažeme tukom a hrubou múkou. Pečieme na 170 stupňov cca. 40 minút. Ak by sa nám vrch koláča pálil, môžeme ho pred dopečením prikryť alobalom. Či je cesto upečené skúšame špajlou.
Vychladnutý chlebíček polejeme čokoládou.