nedeľa, 8. decembra 2013

Pudingový koláč s kyslou smotanou

Suroviny

Cesto:
5 vajec
250g práškového cukru
1 vanilkový cukor
250g polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
1 dcl vody
1 dcl oleja
1 PL kakao


Puding:
1 liter mlieka
2 balíčky čokoládového pudingu
3 lyžice kryštálového cukru

3 kyslé pochúťkové smotany á 250 ml
3 PL práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
kakao na posypanie

Postup:
V troške mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom. Po zovretí vlejeme doň rozmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme puding.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vodu a olej kým nám nevznikne spenená konzistencia. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech. Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre upečieme pri 180 stupňov cca. 35-40 minút. Na vychladnutý koláč natrieme smotanu rozmiešanú s práškovým a vanilkovým cukrom, posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť :)

7 komentárov:

  1. Na dnešní odpoledne určitě ideální, vyzkouším! Jinak jsem Vás objevila nedávno a musím říct, že máte moc pěkné fotky, takové čisté a při hezkém světle....dosvicujete nebo je to jen přirozené světlo z okna?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Saška, dakujem za milý komentár a vítam Vás na mojej stránke, som rada, ze ste sem zabludila :) Väčšinou sa snažím fotiť vonku za denného svetla. Občas si pomožem odrazovou doskou na eliminovanie tieňov. Vo vnútri nerada fotim ;)

      Odstrániť
    2. Saška práve som objavila Tvoj blog.....a máš na ňom krásne fotografie. Idem ho preštudovať :)

      Odstrániť
  2. Ideme dnes vyskusat! Vizera nadherne dufam ze sa nam podari:) len mam este jednu otazku..preco natierame smotanu na este teply kolac? Mozno je to hlupa otazka tak sa vopred ospravedlnujem, len my to pride zvlastne.za odpoved vopred dakujem:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vobec to nie je hlúpa otázka. Práve naopak. Ďakujem za postreh. Je to samozrejme chyba v recepte, za čo sa veľmi ospravedlnujem. Smotana sa má natrieť na vychladnutý koláč. Dúfam, že sa Vám koláč aj napriek tejto chybe podaril a pochutili ste si. Ešte raz sa ospravedlnujem za zmätočnú informáciu.

      Odstrániť