utorok, 9. júla 2013

Brioche chinois

Z uvedených surovín na "Vanilkové osie hniezda" som robila aj túto briošku. Použila som tie isté suroviny aj množstvo.

Postup:
Po vykysnutí cesta, cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto potrieme krémom patissiere, posypeme čokoládovými vločkami a zvinieme do rolády. Nožíkom krájame cca. 4 cm roládky, ktoré kladieme reznou stranou do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Roládky kladieme jednu vedľa druhej. Na spodok rúry dáme misku s vriacou vodou a tortovú formu vložíme do rúry na 30 minút, aby nám cesto ešte trošku podkyslo. Po uplynutí tejto doby, misku s vodou aj formu vyberieme. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Briošku potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme 40-45 minút. Po upečení necháme briošku vychladnúť na kuchynskej mriežke.
na tomto zábere je brioška krájaná ešte za tepla
na tomto zábere je brioška krájaná už po vychladnutí

1 komentár:

  1. Dobrý deň,


    Všimli sme si, že máte veľa chutných receptov na Vášom blogu a chceli by sme Vám predstaviť našu novú webovú stránku http://www.hladatrecepty.sk/ kde si naši užívatelia môžu vyberať z vyše 85 000 pozbieraných receptov. Na stránke sme vytvorili tiež rebríček Top blogov, kde nájdete všetky pridané blogy a môžete pridať aj ten Váš. My skopírujeme všetky recepty a používatelia ich potom môžu nájsť pomocou nášho vyhľadávača. Ak však kliknú na recept, tak ich presmeruje na Vašu stránku a tým pádom stúpne automaticky návštevnosť Vášej stránky. Nemusíte sa obávať, všetko Vám ponúkame úplne zadarmo.
    Hladatrecepty.sk má svoje sesterské webové stránky na celom svete. Budeme veľmi radi keď sa stanete súčasťou tejto veľkej rodiny.

    V prípade že máte nejaké otázky obráťte sa na nás.

    S pozdravom,
    info@hladatrecepty.sk

    OdpovedaťOdstrániť