utorok, 25. júna 2013

Jahodové cookies

Suroviny:
1/3 šálky arašidového masla
1/2 šálky javorového sirupu
1/3 šálky hnedého trstinového cukru
1 PL vanilkového cukru
1 ČL vanilkovej arómy
1 ČL škorice
1 vajce
1 šálka špaldovej múky
2 šálky jemných ovsených vločiek
1/2 ČL jedlej sódy
6-8 roztlačených jahôd
štipka soli

Postup:
Vo väčšej miske si zmiešame múku, ovsené vločky, škoricu, jedlú sódu, vanilkový a trstinový cukor a soľ. V druhej miske si vymiešame arašidové maslo a javorový sirup. Pridáme vajce, vanilkový extrakt, jahodové pyré a dobre premiešame. Jahodovú zmes primiešame do múčnej zmesy. Zmes by mala byť tuhšej konzistencie. Plech vyložíme papierom na pečenie a polievkovou lyžicou kladieme malé kopčeky, ktoré trošku uhladíme a pritlačíme (cca 0,5 cm vysoké). Pečieme 15 minút. Hotové cookies necháme vychladnúť a uskladníme do igelitového vrecka. Sú vhodné na raňajky, desiatu alebo ako vhodné jedlo na túry alebo do terénu :)

Receptom som sa inšpirovala na: www.fitness-recepty.sk

2 komentáre: