pondelok, 27. mája 2013

Koláč z kondenzovaného mlieka

Suroviny:
125 ml sladeného kondenzovaného mlieka
120 g masla
120 g hladkej múky
45 g cukru
2 vajcia
3/4 ČL prášku do pečiva
1/4 ČL soli
1 1/2 ČL vanilkového extraktu
100 g čokoláda na varenie
50 g stužený tuk
mandľové lupienky na ozdobenie
kondenzované mlieko na poliatie

Postup:
V jednej miske zmiešame preosiatu múku, soľ a prášok do pečiva. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme vanilkový extrakt a po chvíli zašľaháme kondenzované mlieko. Po častiach prisypeme múčnu zmes a nakoniec zaľaháme po jednom vajcia. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na biskupský chlebíček a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov 40-45 minút. Ak by sa nám vrch koláča pálil, môžeme ho prikryť alobalom. Pred dopečením alobal odstránime. Či je koláč upečený skúšame špajlou.
Po upečení necháme koláč vychladnúť na kuchynskej mriežke. Vrch polejeme čokoládovou polevou (roztopená čokoláda vo vodnom kúpeli so stuženým tukom) a posypeme mandľovými lupienkami.
Necháme stuhnúť v chladničke.
Podávame so zvyšným kondenzovaným mliekom.
Receptom som sa inšpirovala od: www.dulce-de-leche-blog.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára