štvrtok, 28. marca 2013

Zapekané cannelloni so špenátom a ricottou

Na prípravu plnky potrebujeme:
300 g špenátového pyré
250 g syra ricotta
3 PL strúhaného parmezánu
1 strúčik cesnaku
1 menšiu cibuľu
Na omáčku:
400 g lúpaných krájaných paradajok
čerstvú bazalku
mleté čierne korenie
soľ
Ďalej:
parmezán na posypanie
olivový olej na vymazanie zapekacej misky
a v neposlednom rade cestoviny Cannelloni


Postup:
V osolenej vriacej vode si predvaríme cannelloni. Varíme ich veľmi kratučko, rýchlo zmäknú a keďže ich budeme plniť, potrebujeme aby držali tvar. Medzitým si pripravíme plnku. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme špenát, povaríme, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme podľa chuti a odstavíme. Do vychladenej zmesi potom primiešame ricottu zmiešanú s parmezánom. V druhej nádobe zmiešame lúpané paradajky s nakrájanou čerstvou bazalkou, osolíme, okoreníme. Scedené a vychladnuté cannelloni naplníme špenátovo - ricottovou zmesou pomocou čajovej lyžičky. Naplnené cannelloni poukladáme do vymastenej zapekacej misky vedľa seba, prelejeme paradajkovou omáčkou tak aby boli celé zaliate a posypeme strúhaným parmezánom. Pečieme pri 220 stupňov 15-20 minút.
 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára