streda, 6. marca 2013

Lasagne

Suroviny:
cca. 15 plátkov cestovín lasagne
500 g mletého bravčového mäsa
500 g paradajkového tetrapakového pyré
300 g strúhaného tvrdého syra (Eidam, Chedar, Gouda...)
1 cibuľa
čierne korenie
bazalka
soľ
na bešamel potrebujeme:
100 ml oleja alebo 100 g masla
100 g hladkej múky
1 liter mlieka
vegeta

Postup:
Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme mleté mäso, ktoré restujeme cca. 5 minút aby sa mäso uzavrelo a oddelilo od seba. Potom prilejeme paradajkové pyré. Podľa chuti osolíme, okoreníme (čierne korenie, bazalka) a necháme prevrieť.
Medzitým si pripravíme bešamel z litra mlieka. Z oleja a hladkej múky si spravíme záprašku, zalejeme mliekom, ochutíme vegetou a miešame do zhustnutia.
Na dno pekáča nalejeme toľko bešamelu aby bolo celé dno pokryté. Na to poukladéme tesne vedľa seba neuvarené pláty lasagní, na ne navrstvíme paradajkovú omáčku s mäsom, posypeme strúhaným syrom, uložíme opäť pláty cesta, na to bešamel, paradajkovú omáčku a strúhaný syr. Vrstvíme na seba kým máme suroviny. Končíme vrstvou mäsa a strúhaného syra. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára