štvrtok, 21. marca 2013

Krtkova torta na plechu

Suroviny:
na cesto:
320 g hladkej múky
180 g práškového cukru
3 vajcia
3 PL kakaa
200 ml oleja
200 ml mlieka
1 prášok do pečiva

na stracciatelový krém:
250 ml kyslej smotany 16%
500 ml smotany na šľahanie 33%
250 g tvarohu
1stužovač
1vanilkový cukor

100 g nasekanej čokolády na varenie alebo čokovločky

puding:
250 ml mlieka
1 vanilkový puding
3 PL kryštálového cukru

6 banánov

Postup:
Cesto: Oddelíme si žĺtka a bielka. Práškový cukor si vymiešame so žĺtkami do penista. Do nich postupne – naozaj postupne striedavo pridávame po troche oleja a po troške vlažné mlieko. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Pridáme do žĺtkovej zmesi a premiešame. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov 25-30 minút.

Puding: Dáme variť 200 ml mlieka a kryštálový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok. Po rozpustení cukru v mlieku vlejeme pudingový prášok do zohriateho mlieka a varíme do zhustnutia. Puding necháme vychladnúť.

Krém: Vymiešame tvaroh a kyslú smotanu s vanilkovým cukrom. Do masy po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a zašľahávame. Pridáme nasekanú čokoládu alebo čokovločky. Vyšľaháme si dotuha 2 šľahačky so stužovačom, ktoré primiešame do stracciatelového krému. 

Vychladnutý upečený koláčik si z krajov narežeme a taktiež stredom akoby šachovnicovo a cestíčko vydlabeme...pozor nie až ku dnu, iba trošku, najlepšie nožíkom.
Na vydlabanú časť poukladáme pozdĺžne prekrojené banány, na ne rovnomerne natrieme stracciatelový krém. Na krém navrstvíme vydlabané kúsky koláča, ktoré sme si vopred rozmrvili.
 

1 komentár:

  1. Ahoj, prosim ta aku velkost plechu si pouzila?
    Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť