streda, 6. marca 2013

Domáca granola

Suroviny:
300 g ovsených vločiek
80 g hobľovaných mandlí
60 g vlašských orechov
100 g brusníc
2 polievkové lyžice kokosu
1 čajová lyžička vanilkovej arómy
1/2 polievkovej lyžice trstinového cukru
125 ml javorového sirupu
2 lyžice rastlinného oleja
štipka soli

Postup:
Všetky prísady zmiešame spolu vo väčšej mise okrem brusníc. Zmes rozvrstvíme na plech
s pečiacim papierom tak aby bola výška vločiek cca. 2 centimetre a zapečieme v rúre pri teplote 150 stupňov cca. 30 minút. Po každých 15 minutách premiešame. 15 minút pred dopečením pridáme brusnice.
Granolu necháme úplne vychladnúť. Skladujeme v sklenenej vzduchotesnej nádobe a spotrebujeme do 14 dni.

Prisady môžu byť ľubovoľné:
Môžeme pridať med, škoricu, hobľovaný kokos, ľubovolné druhy orechov a kandizovaného ovocia.

Chrumkavé müsli zmiešame podľa chuti s bielym jogurtom alebo mliekom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára