pondelok, 25. februára 2013

Tiramisu

Suroviny:
400 g (1 balenie) podlhovastých piškót Savoiardi (LIDL)
500 g Mascarpone
500 ml smotany na šľahanie
150 - 200 ml uvarenej kávy (3-4 kopcovité kávové lyžičky mletej zrnkovej kávy)
4 polievkové lyžice práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
5 polievkových lyžíc Amaretta, prípadne rumu
kakao na posypanie

Postup:
Uvaríme si silnejšiu kávu, necháme ju vychladnúť a po vychladnutí do nej pridáme Amaretto.
Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a mascarpone s práškovým cukrom. Šľahačku zľahka primiešame do mascarpone. Do podlhovastej formy poukladáme piškóty, ktoré zľahka namáčeme v káve. Piškóty potrieme polovicou krému, opäť poukladáme namočené piškóty a navrstvíme zvyšný krém. Vrch posypeme čistým kakaom. Tiramisu dáme do chladničky, najlepšie keď ho necháme odležať cez noc.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára